Warmtescans

warmtescan2Op een warmtescan zie je de oppervlaktestraling (infrarood) die met software wordt omgezet in temperatuurverschillen. Zo kunnen verschillen in het isolerend vermogen van een constructie en warmte- of koudelekken worden opgespoord. Maar de oorzaak en de maatregelen om dit te verbeteren zijn niet uit dergelijke ‘foto’s’ af te leiden, voor de interpretatie is een speciale scholing nodig, die alle energieverkenners en energiecoaches van WeertEnergie hebben gevolgd.

Voor een goede weergave van temperatuurverschillen is het noodzakelijk dat de verschil tussen de binnentemperatuur en de buitentemperatuur groot is. Daarom worden de beste foto’s bij vriesweer in de late avond of vroege ochtend gemaakt, hetgeen ook verklaart waarom onze adviseurs deze warmtescans meestal alleen in de periode medio november – medio maart kunnen maken.

In 2017 en 2018 zijn een groot aantal warmtescans gemaakt in de wijken Keent, Moesel, Biest, Groenewoud, Leuken en de kerkdorpen Stramproy en Altweerterheide. Klik hier om te zien of jouw huis er ook bij is en vraag dan gratis de foto op.

Je kunt ook een warmtescan van de voorgevel laten maken, of van de hele buitenkant van de woning of een combinatie van binnen en buiten. Hieraan zijn kosten verbonden, klik hier voor het aanvraagformulier en de kosten.

Aanvragen warmtescan

Youtube-filmpje warmtescan met Angela Bergs